onsdag 2 april 2008

Matprat


Det kommer nog dyka upp ett och annat recept här, det är kul med mat!
Musslor är goda, har jag kommit på alldeles nyligen, och de är faktiskt inte så fasligt dyra.

Vitvinskokta Blåmusslor:
Förrätt till ca 4-6 p

ca 40 st blåmusslor
3 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
4 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk persilja

Skölj och borsta musslorna, kasta de som ej sluter sig. Fräs all lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna, tillsätt vin, lägg på lock och koka upp. Koka på stark värme tills de öppnat sig, ca 2 min. Lyft ur musslorna. Häll i grädde och koka upp. Fördela musslorna på tallrikar, mixa spadet och häll över, strö över persilja. Servera med ett färskt och mumsigt bröd.

Inga kommentarer: