söndag 15 juni 2008

Utmaning my way

Fick en utmaning av Hus 5.15 som gjort på eget vis, istället för det där med "läs ur boken på sid 123..." tog hon närmaste inredningstidning. Min närmaste tidning var Lantliv och den har ni väl hela bunten så inte så spännande. Jag tog istället det senaste lilla recepthäftet från Arlaköket. Igår gjorde jag ett bröd till kvällens grillmiddag som var himla gott. Det bästa var att det var så busenkelt att göra. Ni vet, det är ju så lyxigt att bjuda på färskt bröd till maten, men hinner sällan med det. Detta hinner man dock med, ska varken jäsa eller knådas! ....och så är det vackert.

Lätta olivbrödet:

1 st 5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1/2 dl vatten
3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
1 msk honung
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.
Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.
Anta utmaningen! Gör om, gör bättre!

3 kommentarer:

Sand mellan tårna sa...

Åhhh vad fint! Det där skall jag skriva av..... (skriva ut)

Ikväll var jag ner till vår Sjöbod, vi sjösatte båten, Canon var med, och jag skulle börja fota.... då lyste den lilla lampan "byt batteri" det var länge sedan jag blev så irriterad! Knallblå himmel och härlig kvällssol, som gjort för fotografering..... jag hann att at 1 kort!

*dubbelsuck* men snart.... jag lovar.

Kram L

Nostalgi och Rosor sa...

Oj vilka suktande bilder, som taget ur prips blå reklam.. Kikar in igen snart..
Mvh Linda

ELLE BM sa...

Kul att Du antog Utmaningen & precis Min tanke att göra Den på sitt sätt! ÅÅÅÅ vilket Lätt bröd recept!!! Kanske kan det Nu bli hembakt till Midsommar tack vare Dig!!! /Kram