måndag 22 september 2008

Äppelsaft

Har fått så fina gammeldags saftflaskor av mormor... då måste man ju bara göra lite...

....äppelsaft! Hade aldrig gjort det förut. Mycket gott och mycket enkelt. Jag hade två recept och visste inte vilket jag skulle göra.... hmmm.... slutade med att jag gjorde båda :-) I det ena skulle man hälla på kallt vatten, i det andra kokande vatten.

Resultaten blev väldigt olika, kolla bara in färgerna. Det är samma äppelsort! Det med kallt vatten (recept från Vår Kokbok) blev bäst, mer som äppeldryck och inte så söt. Det andra receptet (från Lantliv) var i och för sig också väldigt gott, men har både söt rabarber- och jordgubbsaft i frysen så det var gott med en sval äppeldryck. Japp, nu får det vara nog med saft-o-syltandet för ett tag :-D

5 kommentarer:

Tuatara sa...

Hej,
äppelsaft ser bra ut i gamla flaskor och måste smaka även bättre. Din bilder ser bra ut. Jag älskar också havet.

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Vilka fina presenter din son fick! För någon vecka sen såg jag att en sån där skolbänk var till salu, hade jag haft barn hade jag definitivt köpt den - och förstås också målat den vit!

Härligt med egen äppeldryck! Det enda jag gör av äpplen är smulpajer av olika slag, men nästa år då....!

Kram,
Ann

Sand mellan tårna sa...

hihi.... då får jag ta dig i halva örat.... fast du vet ju att jag gillar dig, så nemas problemas. Den första meningen kom från Childhood, resten skrev jag själv, det om att ha rätten att vara barn..... stackars barn det finns i världen, och faktiskt är det synd om en hel del mammor & pappor också.... =( Vi skall vara glada att vi är födda på denna del av jorden.... man glömmer lätt det.

Saften ser underbar ut, du är så duktig!

Stora kramen till dig.

//L

Wilda Stenlyckan sa...

Mums.. saften såg härligt läskande ut! Fina bilder!

Kram

♥ Fyra årstider sa...

Nu blir jag sugen på att safta och sylta, jag säger det igen...du är så huslig.
Kram Lotta