måndag 13 oktober 2008

Äntligen ny säng!!!

Jag har aldrig visat er något från vårt sovrum. Anledningen är en klumpig och hopplöst omodern säng med tillhörande sängbord. Jag gillar ju gamla grejor men den är inte tillräckligt gammal för att vara ens pyttelite antik. Kan tilläggas att Kaptenen hade den redan innan vi träffades.... så den har aldrig varit min favorit :-)

Jag har länge haft siktet inställt på den här sängen från IKEA. Tycker den är så fin och bra för den passar till de stilar jag gillar, marint och lantligt. Men den kostar 2 345 kr. Vill helst byta säng utan onödigt stora hål i min plånbok, som redan är ganska tunn. Så vad göra? Blocket.se :-D Det är inte försvarbart att köpa en säng för över tvåtusen, när man kan få samma för 800 kr. Då ingick resårbottnar som vi förhoppningsvis kan sälja med vår gamla säng... om det nu finns någon som vill ha den....

Efter tre lager färg är jag glad, min plånbok glad, miljön glad, Kaptenen glad (som inte tyckte vi behövde byta). Kommer säkert dyka upp vita på blocket så småningom men jag kunde liksom inte vänta längre.

En inte allt för piffig bild (men mycket, mycket bättre än innan, tro mig). Har inga matchande sängbord än. När vi renoverade det vi renoverade... för två år sedan gjorde vi bara en snabbis med sovrummet. Målade över tapeterna med vit färg och lade in billigaste golvet, bara så vi stod ut att vara där inne. Men det ångrar jag nu för det är "inte så illa" därinne, vilket betyder att det inte kommer bli någon riktig renovering där på lääänge.

Lilleman kommer in till oss på morgonkvisten vid 7- halv 8 och då har han alltid sin Tuffing-kudde med sig. Sängen monterades in igår och måste säga att jag sov gott inatt! Oj då.. hoppla vad mycket text det blev idag... läser ni fortfarande..?

KRAM C-:

22 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bara dånar så härliga bilder du bjuder på :) Är så glad att jag hittade hit - via klick här och där.

kramiz//Z

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Tuffing där.. visst bara älskar man blocket... Jag hade is i magen och väntade över en månad tills just den säng jag ville ha skulle dyka upp.. och de lönar sig.. Men de blev ju hur fint som helst.. Och vet du hur glad jag blev över din komentar.. överlycklig... Tack snälla goa du..
Kram kram Linda

sand mellan tårna sa...

Jag läste varenda ord!! och det blev sååååå snyggt! Då har vi alltså målat över antikbetsmöbler från IKEA med vitfärg samtidigt denna gång. jag förvandlade Leksvik till vit och du Hemnes. (se kvällens inlägg)

Verkligen superfint! Bra jobbat vännen!

Nu skall jag börja packa och sluta blogga, skriver nog inget mera på ett tag nu.... tror jag! ehh... kanske ett litet kort inlägg då....

Stora kramen L

Nu skall jag packa

♥ Fyra årstider sa...

Den sängen gillar jag också och toppen snyggt med blått till.
Kram Lotta

Florist-javisst sa...

Hej!
Vilken fin säng ni har. Vi har en likadan. Vi fick våran för halva priset pga en liten skråma på baksidan. Den sidan står ju in mot väggen så det syns ju inte!

Måste bara tillägga att du har en fin blogg i min smak.Hit kommer jag fler gånger!

Kram Maria.
PS. Får jag länka till dig?

Sara Mårtensson sa...

Hej!!

Oj vad avis jag blev! Vill ha en likadan säng, den är ju så fin. Bor i en landsdel där man får vänta i år och dar för att det man vill ha ska dyka upp på blocket. Och dyker det upp får man lätt åka 25 mil för att hämta det.
Superfina bilder!!

Ha en fin vecka!!

Kram Sara

Anonym sa...

Vilken underbar säng & vilket fynd :) Kram kram.

My White Cottage sa...

Så fin sängen blev! Tänk vad lite vit färg kan göra, det är som magi... :)

Vilken härlig blogg du har - fylld med otroligt vackra bilder!!!

Kram från Jenny

rosenskära sa...

Den sängen är jättesnygg och det blev den hemma hos dig också. Vit färg är magi. KAnske ska ta en titt på Blocket jag också för vi behöver en ny sängram, t o m mannen håller med. Bara inte den där med klädd gavel som vi fnissade åt på Blocket för ett tag sedan... Fast den såg ju snygg ut!

Tack för att du lämnade en kommentar hos mig!

Ha en bra vecka (vi reser bort några dagar så jag är offblogg)

Lena

Galleri Hönshuset sa...

Hej...o se så fint det blev...håller på med vårt sovrum för fullt. Ska måla våra gamla ( -90 tal- )pottskåp och ett skrivbord (- från 1800- )så det blir vitt o fint...tack för all sovrumsinspiration..huh vilket långt ord....Gillar bilderna på inlägget innan också, snyyyyygt! Ha en underbar dag. Kram Pirre

mitt skärgårdsliv sa...

Så fin sängen blev, fiffigt att fynda på blocket. Ny säng står på inköpslistan här hos oss, får se när det blir. Mysig kudde :)

Florist-javisst sa...

Tack för att du hjälpte mig. Det blir nog så att kransen får hänga på dörren ett tag till och sen till jul får hjärtat komma fram. Tusen tack för förslaget!

Jag kommer tillbaka snart igen! Ha det bra så länge. Kram Maria.

Skomakartummen sa...

Jag läste allt... har också en furusäng från ikea (ÅBO) älskade den för mååååånga år sedan men nu skulle den behöva bli vit så skulle jag fortsätta älska den ;0)
Kram sari

Nettan sa...

Japp får nog hålla med, så snyggt det blev med lite vit färg =0).
Sov gott...
Kram Nettan

No.15 sa...

Hur snyggt som helst!! Tack och lov för vit färg!
Ha det bra!!

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Hej!
Så söt kudde! Är det Lundmyr?
Himla fin blogg du har! Hoppas att jag blir lika duktig! :)
Hälsningar Sanna

Mamma C sa...

Tack för titten hos mig. Jag målade om våran säng och sängbord oxå. Tyckte själv det blev jättebra, och bra mycket billigare en att köpa nytt.
Kram mamma C

Anonym sa...

Vad fint det blev i sovrummet när du fick fixa lite där. Dig kan man släppa lös och vips så blir det snyggt :)

Jag är såå dålig på att ta före och efterbilder. Det gör en sådan skillnad när man ser före .....

Måste kommai håg det tills nästa gång.

Kram Lena

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Nämen va otroligt glad jag blir.. vilka bra tips tillbaka du kom med... kakan är godast kall.. så jag har den alltid i kylen...
Kramizzz Linda

No.15 sa...

Tack för du tittade till mig!

Ha en riktigt fin helg!

Bitte sa...

Åh den blev jättesnygg , det är verkligen en snygg sänggavel. Och vit blev den ännu snyggare.
Så snygg , snyggare , snyggast.
Hej så länge Bitte

Camilla sa...

Vilken skillnad, den blev verkligen jättefin! Ha det gott! Kram