onsdag 12 november 2008

Hett tips inför julstressen

Jag har just kommit upp ur ett fantastiskt härligt bad (och bara måste berätta för er... :-)! Att man kan skapa ett sådant spa-bad med saker man har i köket. Rekommenderar starkt att ni unnar er ett sådant bad nu när julstressen snart drar igång. De rätta julkänslorna infinner sig direkt av lugnet, tända ljus och julens alla underbara dofter. Allt i ett bad vitt som morgondis.

Jag har rivit ur "receptet" ur en tiding (kommer inte ihåg vilken):
Apelsinskivorna simmar omkring i badet som vackra små solar på en vit himmel. De friskar upp och doftar gott. Gnid gärna in huden med apelsinskivorna. Gammeldags mjölk rekommenderas, den är fetast och bäst för torr vinterhud.
1 msk hela kardemummafrön
2 kanelstänger
1 liten bit färsk ingefära
5 dl ekologisk mjölk
1 dl honung
1 apelsin i skivor
Stöt kardemummafröna lätt i en mortel och skär ingefäran i tunna skivor. Värm upp mjölken i en kastrull tillsammans med kryddorna och låt stå på svag värme under lock i 5 min. Stäng av värmen. Tillsätt honungen och apelsinskivorna. Häll blandningen i ett varmt bad. Njuuuut!
...funderar nästan på att skapa en ny tradition... att börja julaftonsmorgon med detta julbad...

KRAM C-:

7 kommentarer:

Sara Mårtensson sa...

Men så mysigt!! Det där måste jag prova men jag tror jag skippar mjölken, är ju allergisk och med min otur skulle jag säkert ta en kallsup ;-)
Det måste ju dofta underbart med all de där godsakerna!!

Kram Sara

Marie//Tekla Maräng sa...

Låter så skööönt, ska absolut provas.Känner nästan doften i näsan, redan.
Ha det gott:)

♥ Fyra årstider sa...

Tyvärr har vi inget badkar...men vi tar en bastu.
Kram Lotta

mitt skärgårdsliv sa...

låter så bra sååå, vi har inte skaffat nåt badkar ännu fast det är inplanerat i vårt badrum men det liksom lämna bort av nån anledning :( nu när man läser ditt recept villa man ju gärna ha ett badkar!

sand mellan tårna sa...

Jag badar väldigt sällan.... men idag, var jag helt barnledig, tappade upp ett bad och kröp ner, gjorde både hårinpackning och skrubb. Missade dock både levande ljus och sånt där härligt i badet.... men nu blev jag inspirerad att bada snart igen.... det låter ju såååå härligt. Duschar du av dig sedan? eller skall "det" vara kvar på kroppen när man torkar sig? olja brukar man ju inte duscha av...... hmmm....

Jag hade iaf en skiva avslppnande musik på, så det var ändå lite härligt i mitt bad....

Stora kramen L

Sofie sa...

Det låter underbart! Detta måste jag prova!

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Synd att vi tog bort badkaret, annars hade jag ju provat....Jag kanske kan smörja in mig med det istället och sätta mig i bastun, vad tror du? =))))

Ha en underbar helg. Kram Pirre