måndag 16 maj 2011

Renovering pågår...

Vi har ju äntligen börjat göra i ordning finrummet. Nu väntar vi på att lister och panel ska komma så att vi kan bli klara. Dörrarna ska skickas på lack också. Lite bilder på kaoset :)

Tapeten är vit med smala glansiga ränder. Det är väääldigt inne med guld och silvertapeter. Det kan lätt bli lite för mycket. Har bekanta som fick tapetsera om ganska snart efter att de satt upp en sådan tapet, den blev för jobbig att titta på! Jag ville ha vitt med ett diskret mönster så det fick bli Boråstapeter Etage 2835. Det glansiga syns bara i ett visst ljus, blev helnöjd!


Där panelen ska sitta ser man rester av orginaltapeten från 1968, en gräsligt grön sjögrästapet! Tycker själv vi var väldigt fiffiga med taket. Vi har ett spännpapptak och det är ju superfint. Men. Det var flera sprickor i det och hål efter borttagna lampor. Men riva ner och sätta upp ett nytt? Dyrt och jobbigt. Lösningen blev att vi limmade upp återställartapet i taket som jag sedan målat två gånger, blev super. Vi var rädda att det inte skulle hålla men den där väven verkar vara stark. Tur!


Golvet var lackad furuparkett, det ska bli skönt att slippa den kissgula färgen. Har slipat och målat vitt :) Fortsättning följer!

Inga kommentarer: