tisdag 1 november 2011

Steg för steg....

... Fyller jag på med saker i finrummet. Nu har jag äntligen fixat i ordning min klocka som jag ärvt av min farfar. Vet inte hur gammal den är eller när den fick sin nuvarande färgsättning. Men färgerna passar ju mig och rummet så jag målade bara ett lager vit färg. De guldiga linjerna kunde jag låta vara som de var. Glasmästarn fick sätta in ett nytt litet fönster, som var sprucket, högst upp på klockhuvudet.

Urtavlan som ni ser den nedan är anledningen till att jag inte renoverat klockan långt tidigare. Kändes svårt! Tänkte först hacka loss all gammal färg och göra om urtavlan från början. Men tog med den till målaren och han tycket jag skulle spara allt gammalt jag kunde, och det var vad jag ville också, men det gamla färglagret flagar bara man tittar på det. Gjorde ett försök till att fylla i och på håll, bakom glaset så ser det riktigt bra ut! Phu!
Ha en fortsatt bra vecka!

4 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej hej!

Men duuu vilken pjäs!!
Ååå vad roligt att ha en sån släktklenod i sin ägo.
Charmigt att du behöll det gamla...;)
Kram o ha en fin onsdag!
Katarina

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

Hej!
Vilken fin klocka!
Kikar in och önskar en fin kväll!
Kram Nadja

Casa bianca di Mia sa...

Men åh, vad fin den är!!
Det är mysigt att blanda upp lite gamla saker i hemmet. Det sätter en persnolig charm och prägel på det hela.

Ha en bra dag!
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Caroline
Så fin klocka, extra roligt att den är efter farfar. Du har målat urtavlan superbra, syns inte alls på bilden. Där har du en jättefin möbel.
Kramar
AnnaMaria