onsdag 18 januari 2012

Leksaker i överflöd

Tänk om skåpet kunde förbli så här luftigt! Lagom mycket leksaker är det väl inga barn som har nu för tiden? Har funderat på om det skulle funka med en leksakskasse, typ som matkassen. Man fick en kasse i veckan med leksaker och när kidsen tröttnat på grejerna byter man med någon annan och får en ny.... vad tror ni om det! ...Njae praktiska problem som att de går sönder, blir borta, batterier etc... Men tanken är inte fel med tanke på hur mycket leksaker som bara ligger där i skåp och lådor. Då mår jag lite dåligt över hur tanklöst vi konsumerar.

6 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Jag försöker rensa ut balnd leksakerna emellanåt...innan jul samlade jag ihop två stora kassar - den ena skänkte jag till stora barnens fritids och den andra till lilltjejens förskola - det blev väldigt uppskattat!

Ditt skåp är så fint!

Kram!

Hus Nr.5 sa...

Vad fint skåpet blev!! :)
Tänk vad lite färg kan göra.

Ja dessa leksaker. Jag tycker jag rensar mellan varven. Men ändå är det saker överallt. Och nu alla Barbieskor mm
Snacka om småplock! ;)

Ha en fin dag!
Kram Verra

Livet på Sjögård sa...

Det blev riktigt fint ju.
Ja e en så "elak" mamma att jag sällan köper leksaker till barnen för jag har sett så många gånger hur det blir med dem; spännande i 2 veckor och sen förblir dom orörda i ett hörn tills jag plockar bort dom. Men trots det finns det alltid brist på bra förvaring, det behövs alltid!

Jo det där med spysjuka, de e inte så roligt. Hoppas det var första och sista i vår familj...

Sallys hus sa...

Hej hej!

Va gulligt det blev i skåpet..;)
Ja visst är det mycket leksaker nuförtiden...det värsta är att jag ofta tror att det är vi föräldrar som tror att barnen vill ha nytt o nytt hela tiden....

En kompis till mig fick nog då hennes barn var små. Där fick barnen plocka in de leksaker de helst ville ha kvar och som fick plats i en stor leklåda...
Resten ställde hon i ett förråd...efter ett par månader bytte de saker..o barnen var överlyckliga över de bortglömda sakerna...;)
Ha en fin kväll!
kram Katarina

Lilla Majken sa...

Ja, här det kaos efter jul och födelsedagar. Jag rensar och rensar men det är alldeles för mycket saker ändå.

Ha en fin kväll. Kramar Therese

kråke sa...

Vilket fint skåp och jag tycker det var en bra idé med leksakskassen;))

Ha en härlig helg:)

kram kråke