onsdag 20 augusti 2008

...lite mera Danmark

Här kommer lite mer från vår semestertripp... Gjorde ett kort stopp på Samsö, regnet öste ner så vi gömde oss i sittbrunnen med en god bok och lite mat.

Mitt lilla resereportage är inte riktigt i Lantliv-stil, vi bor inte på några fina hotell och går sällan på restaurang. Så här spartanskt kan det se ut ombord: röd pölse och en bit bröd (o så lite vin förståss :-)
Det blev två böcker lästa på semestern i år. "Båtsommar" av Margareta Diedrichs var en riktig ögongodisbok! Ebbe Gustafssons "Från Långviken till Tarsus" gjorde mig så himla sugen på att få segla på östkusten, i Stockholm och Ålands skärgårdar... *drömmer*. Det var en bra bok som man inte behöver ha båt för att ha behållning av. Gustafsson beskriver skärgården på ett personligt sätt där han blandar historia med naturupplevelser. Boken lyser av kärlek till skärgården!

Vidare så till lilla Bogense på norra Fyn.

Charmig stad (såklart, vi är ju i Danmark).Här var det typiskt nog stängt! Fanns en massa fint...


Styrde sedan kosan mot Fredericia på Jylland.


Här var det också stängt... vilken otur jag har!

Utsikt över Lilla Beltsbron från båten. Finfint.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ljuvliga bilder !

Som alltid.....


//Lena

Mys o Mirakel sa...

Vilka fantastiska bilder! Jag älskar att vara ute på sjön och äta lunch i sittbrunnen - mycket bättre än fina hotell! :-)

Sublim Design sa...

Fina bilder du tagit!Härligt med en tur på sjön.Jag åkte nyligen över både stora och lilla bälts bron.tog också lite bilder, fast från en annan vinkel...
Må så gott

Jenny Penny sa...

Vilka härliga bilder..

//Jenny

Hwita Villan sa...

Gud vad härligt det ser ut! I sommar blev det itne mycket båt för oss tyvärr. Men nästa sommar hoppas jag!

Kram M

Nostalgi och Rosor/Linda sa...

Åhhh vilken härlig resa ni haft.. lite avis en hel månad på sjön.. När vi seglat så har de bara blivit innomskärs ett par dagar...
Danmark mmm härliga bilder..
Kram Linda

C´est la vie sa...

Vilka härliga foton, Danmark är vackert.

Kram Lina