fredag 21 maj 2010

Skärgårdstripp


Efter en dag i skogen längtar jag ut till kust och hav. Tur att nästa stopp på vår lilla tripp var Sotenäs. Här Hunnebostrand.


Vi bodde över på Smögen. Där var faktiskt många båtar för att vara så tidigt på säsongen. Det här är en av anledningarna att vi oftast seglar till Danmark om somrarna, båt utanpå båt i en enda röra. Fast här ligger ju "bara" tre.

Vi hade tur med vädret och det var ett riktigt folkmyller på den berömda bryggan och nästan alla butiker var öppna. I den här affären hade jag handlat massor om jag bara hade haft en större plånbok! (Kortet är taget efter stängning).


Utsikten från hotellet "Sea Lodge". Här serverades en supergod fisksoppa med stora musslor, lax och torsk. Mums!

Innan vi åkte hem åkte vi till Fjällbacka, men då ösregnade det så vi såg inte så mycket det tyvärr. Det var förra fredagen det. Idag har jag satt en rabarbersaft och bakat rabarberpaj. Det är så härligt att frossa på det så här i början av säsongen. Ha en riktigt bra Pingsthelg allihopa!

6 kommentarer:

Kullerbü sa...

O, how nice, Smögen! Can`t read your swedish, but the photos are nice. I have been last summer in Sweden, in the Stockholm Skargarden in Vaxholm. It was very very nice! And maybe next year I would like to stay in Bohuslan, maybe favorite in Smögen or similar. It is so lovely (I hope :-). I like your blog very much. Thanks and have a nice and sunny weekend, Ann
P.S. Here (Hamburg) is now the sun shining!

Stjärnor & Champagne sa...

Trevligt, trevligt...Vi åker ofta till Fiskebäckskil där våra bästa vänner har sommarhus och det är lika fantastiskt det. Ha det gott/ Kramkram Anne

Bollan sa...

Gud va mysigt de ser ut, de va iför sig längesen jag va i smögen (för mycket folk) men att åka på försäsong verkar kanske inte helt fel. Kramizzar

mitt skärgårdsliv sa...

Sååå mysigt det ser ut. Kust och hav, det är toppen :) Ha en riktigt härlig helg!

Livet på Sjögård sa...

Ni ser ut att ha haft en verkligen lyckad och skön resa! Härligt.... Vill oxo :)

Villa Humlebo sa...

Hej!! Kul att du är tillbaka igen! Grattis till att ni väntar smått!!! =)

Låter som att ni hade en skön tur på sjön! I fjällbacka har vi vårt "sommarställe". Det är väldigt mysigt på västkusten..

Kram Mia